Prevádzkovateľ

Juraj Dulla – Drinkera SK,  IČO: 43 594 778, DIČ: 1036711214, IČ DPH: SK 1036711214, so sídlom Nábrežná 3467/8, 038 61 Vrútky, zapísaným Živnostenskom registri, č.reg.550 – 18625, (ďalej len: „Prevádzkovateľ“).  

 

Účel spracovania osobných údajov

Prevádzkovateľ spracováva osobné údaje užívateľov webstránok za účelom riadneho plnenia záväzkov z kúpnych zmlúv uzatvorených cez internetový obchod vedený na stránke www.drinkera.sk (ďalej len E-shop). To znamená také údaje, ktoré sú potrebné najmä pre:

  • Registráciu na webstránke
  • Uzatvorenie kúpnej zmluvy
  • Vysporiadanie obchodu
  • Dodávku tovaru objednaného Užívateľom
  • Užívateľa, aby si mohol uplatniť svoje spotrebiteľské práva, ktoré mu prislúchajú (napr. právo na odstúpenie od zmluvy, právo na reklamáciu tovaru).

Ak ste súhlasili s tým, aby Vám boli doručované informácie o nových produktoch alebo špeciálne ponuky, Prevádzkovateľ spracováva Vaše údaje za účelom zaslania obchodných informácií o novinkách, receptoch, zľavnenom tovare a špeciálnych ponukách.

 

Typ údajov

Prevádzkovateľ spracováva nasledovné osobné údaje, ktoré sú potrebné na:

1. Prihlásenie sa na E-shope:

  • Meno a priezvisko
  • E-mailová adresa

2. Nákup na E-shope:

  • Meno a priezvisko
  • Doručovacia adresa (Ulica, Mesto, PSČ, Krajina)
  • Číslo telefónu
  • E-mailová adresa

3. Údaje, ktoré sú poskytované Užívateľom dobrovoľne:

  • Názov spoločnosti, pre účely správneho vystavenia faktúry
  • IČO, ak sa jedná o spoločnosť, pre účely správneho vystavenia faktúry
  • DIČ (daňové identifikačné číslo), pre účely správneho vystavenia faktúry
  • IČ DPH, pre účely správneho vystavenia faktúry

 

Právny základ spracovania osobných údajov

Osobné údaje sú spracovávané v súlade s Nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov (ďalej len „Nariadenie“) a Zákonom č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „Zákon“).

Vaše osobné údaje spracovávame s vaším súhlasom, vyjadreným v momente registrácie na E-shope a v momente potvrdenia transakcie uskutočnenej na E-shope.

Váš súhlas na spracovanie Vašich osobných údajov je dobrovoľný, avšak odmietnutie udelenia súhlasu Vám neumožní registrovať sa a nakupovať cez E-shop.

 

V súvislosti so spracovaním Vašich osobných údajov, máte nasledovné práva:

Súhlas môžete odvolať kedykoľvek bez uvedenia dôvodu. Oznámenie o odvolaní súhlasu sa môže týkať buď Vami zvoleného účelu spracovania, napr. odvolanie súhlasu na zasielanie obchodných informácií alebo všetkých účelov spracovania. Ak odvoláte súhlas na všetky účely spracovania, váš Užívateľský účet na E-shope bude vymazaný a vaše údaje už nebudeme spracovávať. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním a neovplyvní žiadne predchádzajúce činnosti.

Kedykoľvek môžete požiadať, aby sme Vašej osobné údaje vymazali a to bez udania dôvodu. Žiadosť o vymazanie údajov nebude mať vplyv na spracúvanie údajov pred podaním žiadosti t.j. neovplyvní predchádzajúce činnosti. Vymazanie údajov znamená, že Váš účet na E-shope bude vymazaný a my nebudeme už viac spracovávať žiadne Vaše osobné údaje.

Kedykoľvek môžete namietať proti spracovávaniu Vašich osobných údajov a to úplne alebo vo vzťahu ku konkrétnemu účelu. Takého námietky nebudú mať vplyv na spracúvanie údajov pred doručením námietok. Podanie námietok proti spracúvaniu osobných údajov znamená, že Váš Užívateľský účet na E-shope bude vymazaný a my nebudeme už viac spracovávať žiadne Vaše osobné údaje.

Môžete požadovať, aby Prevádzkovateľ obmedzil spracúvanie Vašich osobných údajov čo sa týka doby spracúvania alebo rozsahu – budeme ich spracúvať v súlade s Vašou požiadavkou. Obmedzenie nebude mať vplyv na spracúvanie údajov pred doručením žiadosti.

Kedykoľvek nás môžete požiadať o opravu alebo o doplnenie Vašich osobných údajov. Môžete to spraviť aj Vy osobne, po prihlásení sa na Webstránku .

Máte právo požiadať nás o prenos Vašich osobných údajov, ktoré ste nám poskytli, ďalšiemu prevádzkovateľovi. Za týmto účelom nás kontaktujte prostredníctvom kontaktného formuláru, špecifikujte obchodné meno a adresu spoločnosti, ktorej máme Vašej údaje preniesť a rozsah údajov, t.j. špecifikujte ktoré údaje máme preniesť. Prenos bude vykonaný elektronicky a to bezodkladne po tom ako nám potvrdíte Vašu žiadosť. Potvrdenie žiadosti je pre nás nevyhnutné, aby bola zabezpečená bezpečnosť údajov a aby sme si boli istí, že žiadosť podala dotknutá osoba.

Kedykoľvek nás môžete požiadať, aby sme Vás poskytli informáciu v akom rozsahu spracovávame Vaše osobné údaje.

Sme povinní informovať Vás najneskôr do jedného mesiaca od prijatia každej vašej žiadosti o krokoch, ktoré sme podnikli.

 

Využitie osobných údajov

Vaše osobné údaje použijeme na spracovanie vášho online nákupu na E-shope spracovaním Vašich objednávok, vrátení tovaru a na posielanie oznámení o stave doručenia alebo v prípade akýchkoľvek problémov s doručením vášho tovaru. Vaše osobné údaje použijeme na spracovanie vašich platieb Vaše údaje použijeme aj na spracovanie sťažností a záručných záležitostí produktov. Vaše osobné na potvrdenie vašej adresy u externých partnerov.

 

Prístup

Vaše osobné údaje, ktoré sa poskytujú tretím stranám, sa používajú len na to, aby sme vám mohli poskytovať služby uvedené vyššie, spoločnostiam na overenie vašej adresy, komunikačným agentúram na zaslanie potvrdenia objednávky, skladom a distribučným dodávateľom v súvislosti s doručením vašej objednávky.

 

Uchovávanie osobných údajov

Vaše osobné údaje uchovávame do doby, kým nie je Váš Užívateľský účet na Webstránke vymazaný. Užívateľský účet môže byť vymazaný na Vašu žiadosť, ak odvoláte súhlas so spracovaním Vašich osobných údajov, ak budete namietať proti spracovaniu Vašich osobných údajov alebo požiadate o ich vymazanie. Ak je Užívateľský účet neaktívny (nepoužíva sa) automaticky bude vymazaný rok po poslednej aktivite.

Naše systémy zachovajú také informácie za účelom archivácie Vašich transakcií v rozsahu údajov, ktorých uchovanie je potrebné pre uplatnenia nárokov ako napr. právo na reklamáciu počas záručnej doby, alebo ak to vyplýva z legislatívnych požiadaviek, ktorými sme viazaní.

 

Komunikácia vo vzťahu k osobných údajom

Môžete nám poslať Vaše oznámenie alebo žiadosť súvisiacu s osobnými údajmi prostredníctvom kanálu podľa Vášho výberu:

1. E-mailom na adresu: dulla@drinkera.sk

2. Poštovou zásielkou: Juraj Dulla – Drinkera SK, Nábrežná 3467/8, 038 61 Vrútky

 

Obchodné informácie – Newsletter

Môžete sa dobrovoľne prihlásiť na odber nášho newslettera tak, že nám poskytnete Vašu E-mailovú adresu a vyjadríte súhlas so spracovaním svojich osobných údajov za účelom zasielania obchodných a marketingových informácií. My využívame newsletter na to, aby sme Vás informovali o aktuálnych ponukách (ako napríklad novom tovare, špeciálnych ponukách, receptoch alebo zľavnených produktoch). Máte možnosť sa kedykoľvek odhlásiť z odberu newslettera jednoduchým zakliknutím na odkaz v doručenom newsletteri alebo zaslaním e-mailu na: dulla@drinkera.sk

 

Cookies

Webstránka internetového obchodu používa „cookies“. Cookies sú malé súbory, ktoré umožňujú pomocou zariadenia používaného k prehliadaniu siete internet (napr. počítač, smartfón atd.) zapamätať si špecifické informácie, týkajúce sa používaného zariadenia. Informácie uložené v súboroch cookies sa používajú o.i. na reklamné a štatistické účely a pre účely prispôsobenia našich webových stránok vašim individuálnym potrebám. Nastavenie cookies môžete zmeniť vo svojom internetovom prehliadači. Pokiaľ tieto nastavenia nezmeníte, budú súbory cookies uložené do pamäte zariadenia. Zmena nastavenia súborov cookies môže obmedziť funkčnosť Webstránky.

 

Facebook plugin

Naše stránky obsahujú plugin k sociálnej sieti Facebook (Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California, 94025, USA). Plugin Facebooku na našich stránkach je označený logom Facebooku. Tento plugin Vás priamo spojí s naším profilom na Facebooku. Facebook je potom schopný získať informáciu, že ste navštívili našu stránku zo svojej IP adresy. Pokiaľ navštevujete našu stránku a ste prihlásení na svojom profile na Facebooku, Facebook zaznamená informáciu o návšteve. Dokonca, aj keď nie ste prihlásení, Facebook môže získať informácie o IP adrese.

Chceme zdôrazniť, že Facebook nám neposkytuje informácie o zhromažďovaných údajoch a spôsobe ich využitia. Účel a rozsah údajov, ktoré zhromažďuje Facebook, nám nie sú známe. Pokiaľ by ste chceli získať ďalšie informácie týkajúce sa súkromia na portály Facebook, odporúčame priamy kontakt s Facebookom, alebo zoznámiť sa s politikou ochrany osobných údajov portálu na adrese: https://www.facebook.com/about/privacy/

Pokiaľ si neprajete, aby Facebook mohol získavať informácie ohľadne vašich návštev na našich stránkach, odporúčame vykonať predchádzajúce odhlásenie z Vášho účtu na Facebooku.

 

Prehlásenie o ochrane údajov v Google Analytics

Naše stránky používajú analytické mechanizmy sieťových služieb Google Inc. („Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA „): Google Analytics a Google Tag Manger. Google Analytics a Google Tag Manger používajú súbory cookies, ktoré umožňujú analýzu spôsobu používania webových stránok. Informácie zhromažďované súbormi cookies sú odovzdávané na servere Google nachádzajúce sa v USA a sú archivované.

Pokiaľ je funkcia anonymizácie IP adresy zapnutá počas používania našich webových stránok, Google skracuje IP adresu užívateľa. Týka sa to členských krajín Európskej Únie a členských štátov Dohody o Európskom hospodárskom priestore. Len vo výnimočných prípadoch je úplná IP adresa zasielaná na server Google v USA a tam skracovaná. Týmto spôsobom bude funkcia anonymizácie IP adresy fungovať na našich webových stránkach. Na žiadosť operátora webových stránok používa Google zhromaždené informácie na analýzu používania webových stránok, prípravu reportov ohľadne používania webových stránok a iných služieb súvisiacich s používaním internetu. IP adresa poskytnutá prehliadačom Užívateľa v rámci programu Google Analytics nie je ukladaná spolu s inými údaji Google.

Užívateľ môže zablokovať ukladanie súborov cookies vo webovom prehliadači. Avšak v takomto prípade úplné používanie všetkých funkcií webových stránok nebude možné. Okrem toho Užívateľ môže zablokovať ukladanie údajov zhromaždených súbormi cookies, týkajúcich sa používania webových stránok (vrátane IP adresy) a ich zasielania do Google, ako aj poskytovania týchto údajov prostredníctvom Google tak, že stiahne a nainštaluje plugin dostupný na: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en